Vliegende Taxi

Het Europese lucht- en ruimtevaartbedrijf zal in de Duitse stad Ingolstadt haalbaarheidstests uitvoeren met kleine vliegende taxi’s voor vier personen. De Duitse minister van Transport, Andreas Scheuer, heeft het project in de stad voorgesteld aan het grote publiek.

Airbus test vliegende taxi in Duitsland

De komende maanden zal de CityAirbus getest worden in de stad en de omgeving. De elektrisch aangedreven luchttaxi kan vier passagiers vervoeren. Het toestel gebruikt daarvoor acht rotors. De CityAirbus “ziet er tof uit, nu moet het enkel nog vliegen”, aldus Scheuer.

Het model is ontworpen in Duitsland, in de helikopterfabriek van Airbus in Donauwörth. Het idee is om passagiers op bepaalde routes te vervoeren met de vliegende taxi’s, zoals tussen de luchthaven en het stadscentrum. De toestellen kunnen ook ingezet worden in de gezondheidssector, om dokters, bloed en organen te vervoeren voor spoedoperaties.

Soortgelijke toestellen zijn ook elders in de wereld in ontwikkeling. Zo werkt ook Rolls-Royce aan een vliegende taxi, terwijl Nieuw-Zeeland een netwerk van autonoom vliegende luchttaxi’s wil lanceren in samenwerking met Kitty Hawk, een bedrijf gefinancierd door Google-opricher Larry Page.

Interessant

droogijsstralen

Reiniging door middel van droogijsstralen is dé oplossing voor droog reinigen. Sterke service. Wij werken 24/24. Tijdens weekend/vakantie. Ervaren team. Wij verzorgen de opkuis. Kostenbesparend. Veilig en efficiënt. Services: Droogijsstralen, CO2 reiniging, Industriële reiniging.

tweedehands auto

Een betrouwbare tweedehands auto of stockwagen kopen doet u op de meest bezochte auto site van België. Van goedkope occasies tot zeldzame exemplaren.

citroen 2cv

Sinds 2009 is CITROPARTS.COM de officiële verdeler voor Noord-Europa voor Méhari Club Cassis. Deze fabrikant is de enige op de markt die de originele mallen van Citroën mag gebruiken en die volgens het officiële lastenboek werken en de licenties mogen gebruiken. Daardoor kunnen wij de originele nieuwe onderdelen aanbieden voor uw wagen. U profiteert van deze samenwerking doordat wij het transport van de goederen op ons nemen. U betaalt dus pas verzendingskosten vanuit Tienen i.p.v.Frankrijk!

Taxi Utrecht

Het reizen per taxi kent daarnaast nog meer voordelen. Zo zijn de ervaren en erkende taxichauffeurs goed op de hoogte van het gebied waarin ze rijden. Ze zijn bekend met specifieke verkeerssituaties en weten hoe ze u snel en veilig van A naar B moeten vervoeren.