Taxi

Elo Taxi is een onderdeel van Global een taxiorganisatie uit Antwerpen. Global Taxi komt ook voor in Nederland en zelfs in Frankrijk. Een ander website is Vip luchthavenvervoer die vele jaren ervaring heeft in vervoer van en naar de luchthaven.

Professionele taxidienst service

De overheid heeft voor taxibedrijven veel regels opgesteld. Bovendien heeft zijn er een aantal eisen en verplichtingen voordat men zo’n taxicentrale kan runnen. Een aantal regels en verplichtingen die wij volgen zijn:

  • Wij beschikken over een verklaring omtrent het gedrag (VOG) die we bij het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben aangevraagd. Deze aanvraag is verplicht omdat er anders geen ondernemersvergunning taxivervoer en chauffeurskaart verkregen kan worden .
  • Voldoen aan eisen van vakbekwaamheid en betrouwbaarheid om een ondernemersvergunning taxivervoer bij Kiwa Register te kunnen aanvragen.
  • Een keuringsbewijs taxi is vereist. De RDW voert inrichtingskeuringen uit om de veiligheid te verhogen. Ook moet elke taxi een blauwe kentekenplaat, een boordcomputer en een taxameter hebben. Het Nederlands Meetinstituut (NMi) keurt jaarlijks de taxameter.
  • Elke taxichauffeur moet in het bezit zijn van een chauffeursdiploma. De CBR is hier verantwoordelijk voor.

Uiteraard zijn er nog veel meer punten, maar de bovenstaande zinnen zijn meer dan voldoende om een beeld te krijgen over de taxi branche.